Kesan Berhenti Merokok

Niat nak berhenti merokok tu memang ada, cuma takut juga kalau-kalau ada kesan sampingan jika berhenti merokok. Tidak dinafikan jika badan kita sudah terlalu lama menerima nikotin, andaikata tiba-tiba tidak lagi mendapat nikotin tersebut ada beberapa perkara yang...

7 Tips Memujuk Suami Berhenti Merokok

Mesti ramai isteri-isteri, ataupun cik tunang yang teringin kalau suami atau encik tunang berhenti merokok kan? Bahagia yang tak terhingga kalau betul-betul pasangan boleh lupakan rokok. Bukannya apa, perokok ni kalau cerita bab tinggalkan rokok memang teramatlah...

Thirdhand Smoke – Bahaya yang tak dapat dilihat

Bahaya Rokok   Jika dibahaskan tentang bahaya rokok kepada perokok, memang ramai dah mahir tentang perkara ini. Perokok yang menghisap rokok dipanggil sebagai firsthand smoke. Rokok ini memang bahaya. Bahan kimia yang terkandung di dalam rokok itu sendiri boleh...

Testimoni

1. Bengah a.k.a Makhlokmacho Sejujurnya kami hubungi Bengah untuk bantu perkenalkan Nomosmo di Instagram Story beliau. Tanpa diminta, Bengah sendiri cuba Nomosmo. Berikut adalah testimoni Bengah apabila pertama kali mencuba Nomosmo. Mula-mula dia kata...

FAQ Nomosmo (Soalan Lazim)

Berapa harga Nomosmo? Harga Nomosmo adalah RM99 (kecuali pada waktu promosi sedang berlangsung) Harga termasuk postage tak? Harga tidak termasuk postage. Ini kerana kami tidak mengambil keuntungan daripada postage. Harga yang anda akan bayar bergantung kepada lokasi....

Tips Berhenti Merokok di Bulan Puasa (Ramadhan)

Berhenti merokok ni memang satu perkara yang sangat sukar. Jika ditanya kepada perokok adakah mereka ingin meninggalkan tabiat merokok, jauh di sudut hati memang kebanyakannya ada keinginan untuk berhenti. Ada yang berjaya. Ramai juga yang gagal. Ini kerana nikotin...

Cara Membeli NOMOSMO Secara Online

Ramai juga rupanya yang masih belum mahir untuk membeli Nomosmo secara online. Bagi memudahkan para pelanggan, entri kali ini berkenaan tutorial khas tentang bagaimana untuk membeli Nomosmo secara online. Untuk melakukan pembelian secara online anda perlu sediakan...

Nomosmo Bukan Ubat Berhenti Merokok. Jadi?

Ramai yang bertanya adakah Nomosmo ini ubat berhenti merokok? Jika dilihat kepada maksud ubat itu sendiri, ubat ialah dadah atau bahan yang diambil untuk mengurangkan simptom atau mengubat penyakit. Nomosmo juga bukanlah tergolong di dalam kategori Nicotine...

Penilaian Tahap Ketagihan Merokok Dengan Fagerstrom Test

Dilema Penagih Rokok Bila bercakap mengenai ketagihan merokok, adalah lebih baik jika kita dengar pendapat pakar. Dr. Mahmud Mazlan, Pakar Addiction Medicine daripada Yale University, Amerika Syarikat menyatakan bahawa "kesukaran yang dialami oleh penagih rokok untuk...

7 Kelebihan Part Time Secara Affiliate

Konsep perniagaan secara affiliate tidak begitu popular di Malaysia. Konsep pemasaran menggunakan stokis, agent dan dropship lebih digemari. Pihak syarikat mungkin rasa lebih cepat dan mudah dapat pulangan dengan mencari ramai stokis dan agent. Tetapi bagi individu...